udowodnij tożsamość
Basia: cos4α − sin4α = cos2α − sin2α
7 kwi 16:08
ICSP: L = (cos4x − sin4x) = (cos2x + sin2x)(cos2x − sin2x) = cos2x − sin2x = P
c.n.u.
7 kwi 16:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
wzor skróconego mnożenia
a
4 − b
4 = (a
2−b
2)(a
2+b
2)
skorzystaj z tego ... i co ci wychodzi
7 kwi 16:09
krystek: L=(cos2x+sin2x)(cos2x−sin2x)=P
7 kwi 16:10
Tomek: cos4α−sin4α=(cos2α−sin2α)(cos2α+sin2α)
pierwszy nawias to jest cos2α a drugi =1
po drugiej stronie to jest cos2α
a wiec L=P
7 kwi 16:11
Basia: ojej faktycznie, zbyt skomplikowane to nie było, dziękuję bardzo
7 kwi 16:13