wielomiany
Dąbek9100: wskaż w(2x−1) wiedzac , że w(x) = x2 − 2x −3
7 kwi 16:02
pigor: ... , no mój drogi ,nie leniu(brzydkie słowo), tylko
przepisz te 4 odpowiedzi testu w których mam ci tę jedyną − poprawną −
− wskazać, bo są one dla mnie nie mniej ważne, dla efektywnego rozwiązania
7 kwi 16:12
Dąbek9100: A 4X2−8X−4
B 4x2−8x
C 4x2−8x+6
D 4x2−8x+4
7 kwi 16:16
pigor: .., nie, odpowiedzi nie dały mi za wiele, a więc liczę "po bożemu"
tak:
w(2x−1)=(2x−1)
2−2(2x−1)−3= 4x
2−4x+1−4x+2−3=
4x2−8x odp.
B . ...
7 kwi 20:42