matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma
Hiacynt54:
Oblicz a 1/2a + 1/2a
√
2
= 2
7 kwi 15:45
Basia:
1
a(1+
√
2
) = 2 /*2
2
a(1+
√
2
) = 4 /: (1+
√
2
)
4
a =
= ........................
1+
√
2
dokończ; pozbądź się niewymierności z mianownika
7 kwi 15:47
Hiacynt54:
4
√
2
− 4
7 kwi 15:49
Basia:
7 kwi 15:50