Punkt materialny rozpoczął ruch prostoliniowy
Damian: Zadanie z analizy 2. Nie wiem jak sie za nie zabrać.
Punkt materialny rozpoczął ruch prostoliniowy z prędkością początkową v0 = 10m/s i przyspiesze−
niem a0 = 2m/s2. Po czasie t1 = 10 s punkt zaczął poruszać się z opóźnieniem a1 = −1m/s2.
Znaleźć jego położenie po czasie t2 = 20 s.
7 kwi 15:35
Tomek: Mogłby ktos mi pomoc?Mam to obliczyc jakos na calkach , ale nie mam pojecia jak.
7 kwi 21:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
na całkach

a po grzyba
7 kwi 21:19
Tomek: Tak wymyslil prowadzacy cwiczenia i we wtoek mam miec podobne na kolokwium.
7 kwi 21:27