matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż ze przedstawione w podanej kolejności liczby tworza ciag geometryczny
mati:
a. 3+2√2,−1−√2,1
7 kwi 15:10
Kaja:
a
1
=3+2
√
2
a
2
=−1−
√
2
a
3
=1
a
2
a
3
policz czy
=
. jeśli tak to ciąg jest geometryczny
a
1
a
2
7 kwi 15:13