matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyciagnięcie kuli
alicja_91:
Z szuflady, w której znajdują się kule o numerach 100−999 wyciągamy losowo jedną. Obliczyć szansę wyciągnięcia kuli z nr większym od 457.
7 kwi 13:19
krystek:
Ω= ilośc wszystkich kul= A=ilośc kul z nr >457=
7 kwi 13:22