matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg
Dominika:
Narysuj okrąg o równaniu (x−1)
2
−(y+1)
2
=4 Mam problem z tym minusem przed drugim nawiasem. Z góry dziękuję
7 kwi 12:58
krystek:
To nie jest r−nie okręgu
!
7 kwi 13:23
Aga1.:
Podziel obie strony równania przez 4
(x−1)
2
(y+1)
2
−
=1
4
4
Jest to równanie hiperboli o środku S=(1,−1)
7 kwi 14:22