matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór funkcji liniowej
;]:
Napisz wzór funkcji liniowej dla: a) a = 2 b= − 1 b) a = −3 b=3 c) a= 3/4 b=1/3 d) a= − 5 b=0
8 wrz 15:06
marcin:
https://matematykaszkolna.pl/strona/41.html
zajzyj tam a jak ci sie nie chce to tu masz: y = a*x +b
8 wrz 15:11
;]:
aa dzieki... czyli w przykladzie a) bedzie np wzor y=2x−1 ?
8 wrz 15:17
marcin:
tak
8 wrz 15:19