sprawdzenie zadań
raffall: cześć. jak byście chcieli rzucić okiem na zadania i sprawdzić odpowiedzi i je poprawić jak będą
źle i podpowiedzieć w 2 miejscach. zadania to:
http://zapodaj.net/5385acaa4228d.jpg.html
http://zapodaj.net/b17c6951e7f87.jpg.html
a to moje odpowiedzi:
zad1 C
zad2 C
zad3 fałsz
prawda
zad4
13ab
zad5 1
34a+1
12b+2c
zad6 4−7x+6y
zad7 3
2ab 3ab
2 3a b
2
zad8 c−2=−(2−c) (−(−(−4z+2x))=−(−2x+4z) 2a
2b+1=2+4a
2b
(−1/2(−6x
2y)=3x
2y i tutaj reszty nie wiem wydaje mi się że jest jakiś błąd
zad9 −2a+10b 5z−6
zad10 5ś+4j−2
zad11 kokos 2nie wiem matematyka makao
zad12 (−16) 2x −2;−7
zad13 7ax−14+5ax−15−2ax−4
zad14 a3 b5 c1 d2 e4
zad15 −12x−6y+1 −3a
2+12+2a
2−6
zad16 16p−6q−2p−2q+6q−18p=8+6−1+2−6−9=0
dziękuje jeżeli komuś chciało by się to sprawdzać