matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Matematyka jest straszna :
Sprawdź czy równość sinα+tgα/sinα=1+1/cosα, α∊(0 st,90 st) jest tożsamością trygonometryczną
7 kwi 12:07
Dominik:
sinx + tgx
1
= 1 +
sinx
cosx
sinx + tgx
sinx
cosx
1
L =
= 1 +
= 1 +
= P
sinx
sinx
cosx
7 kwi 12:11