Zadania maturalne,...
Kiniaczek: Rozwiąż równanie 3x5−2x4+3x−2=0
Oblicz najmniejszą oraz największą wartość funkcji f(x)=−2(x−3)(x+4) w przedziale <−3,4>
Dany jest trójkąt o wierzchołkach : A=(−2,−2) B=(4,−2), C=(1,4). Wyznacz równanie prostej
zawierającej wysokość tego trójkąta poprowadzoną z wierzchołka c
7 kwi 11:54
Kaja: 1. 3x5+3x−2x4−2=0
3x(x4+1)−2(x4+1)=0
(3x−2)(x4+1)=0
3x−2=0 lub x4+1=0
x=23 sprzeczność
7 kwi 11:56
Artur z miasta Neptuna:
Pierwsze −−− grupowanie
Drugie −−− szukaj wierzcholka ... porwnaj wartosci na krancach badanego przedzilu i wierzcholka
Trzecie −−− prosta ta jest to prosta prostopadla do AB i przechodzi ona przez punkt C
poszukaj w teorii

nie sa to trudne zadania ... zeby nie powiedziec − proste,schematyczne
7 kwi 11:58
Kaja: 2. f(−3)=−2(−6)*1=12
f(4)=−2*1*8=−16
f(−0,5)=−2*(−3,5)*(3,5)=24,5
f
min=−16 f
max=24,5
7 kwi 11:59