pilne :(
amelka :): oblicz objętosc graniastoslupa prawidlowego czworokątnego mając dane przekątna podstawy 7√2
wysokość graniastosłupa 12 cm
7 kwi 11:11
Janek191:
d = 7
√2
ale
d = a
√2 , więc a = 7
a = 7 cm
−−−−−−−−−−−−−
h = 12 cm
−−−−−−−−−−−−−−
V = P
p *h = a
2 * h = 7
2 * 12 = 49*12 = 588
V = 588 cm
3
=============
II sposób
| | 1 | |
V = Pp*h = |
| d2 *h = 0,5 *( 7 √2 )2 * 12 = 0,5*49*2*12 = 49*12 = 588 |
| | 2 | |
V = 588 cm
3
=============
7 kwi 11:26
7 kwi 11:30
amelka :): dzięki wielkie
7 kwi 11:32
7 kwi 20:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
leniu ... sama zrób to zadanie
7 kwi 21:00
7 kwi 21:00
amelka :): nie potrzebne mi twoje komentarze !
7 kwi 21:01
Licealista_Theosh: Wstaw więcej buziek to może jakiś admin usunie
7 kwi 21:01
amelka :): dlaczego ?
7 kwi 21:02
amelka :): pomoze mi ktos ?
7 kwi 21:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
masz podane rozwiązanie na tacy ... wystarczy otworzyć książkę i poszukać 3 wzorów ... ktore i
tak powinnaś znać (a to że ich nie znasz tylko pokazuje upadek polskiego szkolnictwa)
7 kwi 21:10