matematyka :( pomocy
dariad: 1.określ wzajemne położenie prostej i okręgu y=2x−4 (x−2)
2 +(y−5)
2=5
2.narysuj w układzie współrzędnych figurę określoną układem nierówności
(klamerka) x−y+1>0
y >/−2
1<x</4

3. zapisz w postaci kanonicznej równanie okręgu podaj jego promień i wspórzędne środka oraz
narysuj ten okrąg x
2+4x+y
2−2y−20=0
4.Określ wzajemne położenie okręgów oraz podaj liczbę ich punktów wspólnych (bez rysunków)
(x+1)
2+(y+2)
2−16 (x−3)
2+(y−2)
2=25
Kostek: Zgodnie z ustawą zabrania się dawania gotowców

proszę pokazać swoje obliczenia a zresztą Eta
podała linki do rozwiązań