funkcja
mati96: | | 2x−a | |
Do wykresu funkcji opisanej wzorem f(x) = |
| należy punkt A=(2,−1). Wiedząc, że |
| | x−b | |
dziedziną funkcji jest zbiór R/{3}, wyznacz zbiór wartości funkcji i jej miejsca zerowe.
7 kwi 00:05
Eta:
b=3
| | 2*2−a | |
−1= |
| ⇒ a=........ |
| | 2−3 | |
7 kwi 00:21
mati96: czyli a=3
y=0 x=−1.5 tak ?
7 kwi 00:46
mati96: x=1.5*
7 kwi 00:47
mati96: przepraszam

za pierwszym razem napisałem dobrze

ahh ta pora
7 kwi 00:48
Eta:
| | 2x−3 | | 3 | |
f(x)= |
| = 2+ |
| |
| | x−3 | | x−3 | |
x
o= 1,5
ZW=.......
7 kwi 00:53