stereometria
Ania: Sześcian o krawędzi a = 3 przecięto płaszczyzną przechodząca przez krawędź dolnej podstawy i
nachyloną do podstawy pod kątem α. Pole otrzymanego przekroju jest równe 6√3. Wyznacz kąt
alfa.
6 kwi 22:29
krystek:
6 kwi 22:35
niedouczony: α=30
6 kwi 22:36
Ania: a dlaczego ta plaszczyzna nie przetnie sie z gorna podstawa?
6 kwi 22:47
Ania: ?
6 kwi 22:53
Ania: wtedy by wyszlo ze α=60
6 kwi 22:53
Ania: pomoze ktos?
6 kwi 22:56
krystek:
3*b=6
√3⇒b=2
√3 i teraz
6 kwi 23:02
Ania:
6 kwi 23:45
Ania: dlaczego tak rysunek nie moze wygladac?
6 kwi 23:46