matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie.
kotka. :
Równanie 3 (x−5) = ax +a−1 nie ma rozwiązania dla A. a=14 B. a=14 C. a=3 D. a= −3
6 kwi 20:11
krystek:
wyznacz x 3x−ax=15+a−1
6 kwi 20:12
kotka. :
a potem
6 kwi 20:14
krystek:
wyłaczyć x przed nawias
6 kwi 20:32