logarytmuss muzgus rozwalonus
akante: log2(log3p{5}−log2(log35)
tam gdzie jest √5 jest pierwiastek z pieciu prosze o pomoc
6 kwi 19:18
akante: pomoże ktoś? zauwazam zaleznosc ab−ac =a(b−c) korzystam z wzoru na odejmowanie i co dalej?
6 kwi 22:33
akante: log2(log3√5)−log2(log35)
6 kwi 22:36
Mila:
log
2(log
3√5)−log
2(log
35)=
| | log3√5 | | 1 | | 1 | |
=log2 |
| =log2 |
| =−1 [log3√5= |
| log35] |
| | log35 | | 2 | | 2 | |
6 kwi 23:39
akante: czegos tu nie kumam droga milo

dzielenie rozumiem ale czemu jedna druga to jest?

na jakiej
zasadzie ci wyszlo ze te dwa logarytmy przez siebie to jedna drugaa
7 kwi 09:14
akante: Zbieram wszystkie pomoce naukowe dot logarytmow na poziomie rozszerzonym (liceuM) jesli ma ktos
cos ciekawego z checia przyjme

7 kwi 09:16
akante: helpp
7 kwi 11:08
akante: co logarytmujemy przy log
2 
podstawa to dwa a logarytmowana?
7 kwi 11:12
akante: dobra kumam

dzieki mila

jakos zalapalem
7 kwi 11:16
akante: jeżeli logarytm o podstawie np 10 a logarytmowanej liczbie 4 podniesiemy do kwadratu co sie
wtedy dzieje?
7 kwi 14:12
akante: log4*log100=?
7 kwi 14:17
akante: O ile procent liczba 22√3+log27 jest wieksza od liczby 4√3+1
7 kwi 14:38
akante: dochodze do momentu gdzie
142√3 i 16√3
7 kwi 14:46
akante: dochodze do momentu gdzie
2
2√3*7 i 4
√3+1
7 kwi 14:48
akante: dochodze do momentu gdzie
2
2√3*7 i 4
√3+1 
4
√3*7 i 4
√3+1
7 kwi 14:50
akante: Proszę o pomoc już sie gubię
7 kwi 14:53
akante: Proszę o pomoc już sie gubię
7 kwi 14:54
Mila:
1) a=2
2√3+log27=2
2√3*2
log27=(2
2)*{
√3}*7=7*4
√3
2)b=4
√3+1=4
√3*4
1=4*4
√3
a−b=7*4
√3−4*4
√3=4
√3*(7−4)=3*4
√3
7 kwi 16:39
akante: mila kocham cie!
7 kwi 16:53
Mila:
Mila
7 kwi 17:02
akante: log
236*log
336/log
236+log
336
nie umiem kreski ułamkowej tutaj stosować przy okazji ktoś może nauczy?

ma wyjśc niby dwa
log
236*log
336 −−licznik
log
236+log
336−−mianownik
log
34+log
325/4(log
22−log2*log5+log
25)
log
34+log
325−−licznik
4(log
22−log2*log5+log
25)−−mianownik to tez ma byc równe dwa może ktos napisac jak
do tego dojść?
7 kwi 18:14
Mila: Ułamek tak:
Piszesz duże U i w nawiasach{licznik}{mianownik} nie ma między znakami {}tu{}spacji'
Jeśli wrzucasz nowe zadanie to załóż nowy wątek.
Czy to taki przykład?
| | log236*log336 | |
1) |
| |
| | log236+log336 | |
| | log34+log325 | |
2) |
| tam ma być do 3 potęgi, czy podstawa 3 |
| | 4(log22−log2log5+log25) | |
7 kwi 19:29
akante: sprubuję sam jednak powoli metodą prób i błedów wszystko idzie zrobic ale czasu w sumie mało

nastepnym razem założę nowe zadanie

Tym razem bede wiedzial jak zapisywać ułamek

po raz
kolejny jestem ci bardzo wdzięczny mila
7 kwi 21:04
akante: sprubuję sam jednak powoli metodą prób i błedów wszystko idzie zrobic ale czasu w sumie mało

nastepnym razem założę nowe zadanie

Tym razem bede wiedzial jak zapisywać ułamek

po raz
kolejny jestem ci bardzo wdzięczny mila
7 kwi 21:05
Mila: W końcu nie napisałeś, czy dobrze odczytałam i nic dalej nie pisałam.
8 kwi 15:29
akante: ehh bo to dlatego ze pomyslalem ze sam sproboje

jakos mi wyszlo to dwa

nastepnym razem
bedzie juz poprawny zapis ulamków
8 kwi 16:01
akante: może nie sprubuje a wytęże mózg do granic możliwości

i metoda prob i bledow dam rade
8 kwi 16:02
Mila: No, dobrze. Pracuj owocnie.
8 kwi 16:05