matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Karo:
Rozwiąż równanie: x
3
−
√
3
x
2
+ 3
√
2
x − 3
√
6
= 0
6 kwi 19:08
jikA:
x
2
(x −
√
3
)
+ 3
√
2
(x −
√
3
)
= 0
6 kwi 19:12
Karo:
i rozwiązanie to x =
√
3
?
6 kwi 19:18
Dominik:
tak
6 kwi 19:18
Karo:
dzieki
6 kwi 19:32