6 kwi 17:33
6 kwi 17:38
Dominik: tego to bede sluchal 7−10 maja na okraglo.
6 kwi 17:40
6 kwi 17:43
6 kwi 18:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
za każdym razem łezka się w oku pojawia jak tego słucham ... to były czasy, to były przeżycia
6 kwi 18:03
6 kwi 18:11
6 kwi 19:26
Kipic: @use jak mozesz to wez mi odpowiedi przeslij
6 kwi 19:34
use: oka
6 kwi 19:37
Kipic: dziekuje
6 kwi 19:43
Anka: Który rok studiów panowie

ojj to były czasyy... licealne ..
6 kwi 19:49
Kipic: Ja jeszcze matury nie napisałem a już za 31 dni mnie czeka
6 kwi 19:50
Anka : No to powodzenia

! Wszystko się na pewno uda, jesli masz tylko masz świadomość że dałeś z
siebie wszystko w ciągu tych 3 lat to tylko siąść i napisać na 90 % rozszerzenie


nooo
dobra, na 100
6 kwi 20:01
Kipic: Dzięki napewno się przyda , ale przez ostatnie 932 dni sie lenilem dopieor od 69 cos sie
zaczalem wiecej uczyc

wiec mam nikle szanse napisac na 100%

no chyba ze to bedzie test
szóstoklasisty hehe
6 kwi 20:04
Kostek: Panowie maturzyści jakie zbiory polecacie do matury rozszerzonej
6 kwi 20:11
6 kwi 20:11
use: rozwiazuj co sie da
6 kwi 20:12
Anka : to byś napisał na 101 %* najmocniej przepraszam za bład
6 kwi 20:12
Kostek: zakupiłem zbiór Andrzeja Kiełbasy ale to chyba za mało
6 kwi 20:13
Kipic: Ja polecam z nowej ery 2013 zbor zadań do rozszerzenia z matmy a takze aksjomat 2013 Arkusze
maturalne z matematyki rozszerzonej
a osobiscie nie spodobal mi sie z Operonu 2013 poniewaz jest bardzo duzo bledow lecz zadanka
takze ciekawe
6 kwi 20:13
Dominik: @Kostek, zbior andrzeja kielbasy, ale teraz to za pozno. rozwiazuj arkusze w jak najwiekszej
ilosci.
6 kwi 20:13
Kipic: Zbiory Kielbasy sa najlepsze ale w 31 dni rozwiazac to wszystko to troche malo czasu no chyba
ze jestes geniuszem
6 kwi 20:14
Kostek: @Dominik ale ja mam maturę dopiero za rok
6 kwi 20:15
Kipic: ech to rób Kielbache mór beton 80% jak zrobisz wszystko i zrozumiesz
6 kwi 20:16
6 kwi 20:16
Kostek: ale teraz zaczynam liczyć codziennie po 20 zadań i mam nadzieje do września skończyć obie
części

a wy macie maturę już niedługo dlatego pytam się o wasze przygotowania do tego
egzaminu, od kiedy się tak porządnie wystartowaliście z zadankami
6 kwi 20:17
Kostek: @Kipic mówisz o podstawie czy rozszerzeniu
6 kwi 20:18
use: ja od wrzesnia i żałuje że nie wcześniej ale cóż... licze że będzie 60%<
6 kwi 20:19
adam : tez mam mature za rok, ale zbiór zadan kiełbasy jest z objasnieniami ?
6 kwi 20:19
Kipic: @use
Ja nie mogę z tej ksiązki jest naprawde dobra, ale dziwi mnie przekaz matury rozszerzonej w
tych arkuszach maturalnych w ilości 6 od strony 235−242 tam niektóre zadania są naprawde
trudne a niektóre to można powiedzieć dzieciaki z gimbazy by zrobiły naprzykład to z wykreu
odczytaj punkty A B C i napisz rownania prostych przechodzcych przez te punkty i 2 punkty sa
6 kwi 20:19
use: kipic wez przegladnij sobie na jhakim poziome są matury wiec mysle ze sa porownywalne
6 kwi 20:21
Kipic: Ja mówie tylko o rozszerzeniu .
6 kwi 20:21
Kipic: @Kostek jak wytrwasz 397 dni po 20 zadań dziennie to da ci 7340 zadań wiec bedziesz geniuszem i
nie wiem czy wogule jes wiecej niz 5 tys zadan lacznie
6 kwi 20:23
use: | | 1 | |
sinx(cosx− |
| )<0 jakis szybki sposob na to |
| | 2 | |
poki co m,ysle ze najlatwiej to narysowac bo spelnia sie to ⇔(sinx>0 i cosx<0) v (sinx<0 i
cosx>0)
6 kwi 20:23
Kipic: @use ja to tez narysowalem chyba tak jednak jest najprosciej
6 kwi 20:25
Kostek: @Kipic pewnie, że jest więcej zadań
6 kwi 20:25
use: kostek pamietaj tylko o tym ze czas leci naprawde szybciej niz sie wydaje , jak chcesz naprawde
dobrze napisac to siadaj juz dzisiaj (mowie powaznie )
6 kwi 20:26
use: ja tez sobie powtazalem ciagle ze jeszcze jest czas i nie jestem z tego zadowolony ...
6 kwi 20:27
Kipic: @use tez chcialem sie zaczac uczyc od wrzesnia ale nie dalem rady dopieor impuls nie pojscia na
studniowke mnie przelamal

i z kazdy mdniem jest coraz slabszy
6 kwi 20:27
Kipic: najchetniej teraz bym sobie odpuscil ale kiedy tylko zaczne sie lenic przeszywa mnie impuls ze
na maturze rozszezonej beda zadania ktorych nie bede umial zrobic i dalej robie te zadania a
gdy je robie boje sie ze ustnej z angola nie zdam − i takie to bledne kolo troche dziwne ze z
jednej skrajnosci w druga skrajnosc
6 kwi 20:29
use: nom znam ten ból ; )
6 kwi 20:34
Kostek: @use przerobiłem już pierwszy dział

i wyniki są ok ale muszę komuś dać aby sprawdził
poprawność zapisu bo to chyba też jest ważne
6 kwi 20:35
Kipic: @use teraz tak szukalem troche innego sposobu na to zadanie , lecz chyba wlasnie najlatwiej
jest narysowac ( i chyba o to chodzilo bo mamy podany przedzial )
| | 1 | | 1 | | 5 | |
wiec dla cos= |
| = |
| π i |
| π a dla sinx=0 mamy π i 2π i skoro jest to nierownosc i |
| | 2 | | 3 | | 6 | |
| | 1 | | 5 | |
mamy punkty to x∊( |
| π ; π ) u( |
| π ; 2π) |
| | 3 | | 3 | |
6 kwi 20:39
6 kwi 20:39
Kipic: Kostek idz do nauczyciela daj mu w łape i niech sprawdza
6 kwi 20:40
use: wlasnie to jest troche irytujące ze są tylko wyniki do tej kiełbasy powinny być również szkice
rozwiazan no ale coz , ja osobiscie polecam ci rowniez tą strone, swego czasu przerobiłem z
niej wszystkie zadania i powiem szczerze dużo mi to dało
6 kwi 20:40
Kipic: @use ja tutaj sie dopiero nauczylem co to jest matematyka
6 kwi 20:41
use: co to jest matematyka dowiemy sie na studiach

ale przynajmniej umiemy liczyc o co nas
poproszą
6 kwi 20:43
Kostek: @Kipic nie muszę dawać w łapę

sama nauczycielka zaproponowała, że będzie sprawdzać

zadania z tej stronki też przerabiam ale tylko te trudniejsze
6 kwi 20:45
Kipic: :( i znowu z jednej skrajnosci w skrajnosc niedosc ze teraz jest lipa to jak sobie pomysle ile
sie trzeba bedzie uczyc na studiach . a potem nastepna skrajnosc czy bedzie robota po tym
kierunku czy znowu czegos nie wymysla
6 kwi 20:46
use: życie

^^
6 kwi 20:47
Kipic: No wlasnie po co dawac w lape przeciez mozna sie uczyc na hardcora

przynajmniej ja ani razu
od 3 lat liceum nie poprosilem nauczyciela o pomoc
6 kwi 20:47
6 kwi 20:48
6 kwi 20:50
Kostek: a po co się uczyć na hardcora

skoro można uczyć się od lepszych i mądrzejszych w tej
dziedzinie
6 kwi 20:55
Kipic: mialem na mysli to ze mozna sie uczyc na wlasnych bledach a w ostatecznosci skorzystac z rad
ludzi np: z tego forum lub zerknac do klucza
@blendi to nie mozliwe zeby to bylo w 5 klasie skoro ja kombintoryke dopiero w 3 liceum mam
6 kwi 20:59
blendi: ja tak samo, ale usprawiedliwią się tym, że można to było wydedukować
6 kwi 21:10
Dominik: w kielbasie sa pelne rozwiazania do niektorych zadan, ale nie radze sie nimi sugerowac.
kielbasa nie jest dobrym nauczycielem (slyszalem opinie od osob, ktore braly u niego korki).
6 kwi 21:18
Kostek: @Dominik nie mówię, że wystarczy mi tylko Kiełbasa i koniec

dlatego pytam się o opinie

a
Twoim zdaniem aksjomat jest dobry (oczywiście do robienia w wolnym czasie )
6 kwi 21:21
Kipic: No zawsze mnie to dziwiło i nadal dziwi że niektorzy nauczyciele są takimi rzeznikami
potraifia zrobic wszystkie zadania i znaja odpowiedzi na wsyztskie pytania z dziedziny ktorej
ucza a nie potrafia przekazac informacji i nie umieja nauczyc porzadnie

dlaczego tacy musza
mnie otaczac o lol
6 kwi 21:21
Dominik: @Kipic, tu bym sie spieral. sporo nauczycieli jest obkuta w zadaniach z danego zbioru zadan
(czy nawet sie przygotowuje pod konkretna lekcje), a jak podsunie sie im cos innego to
wymiekaja. dlatego tez niektorzy kiepsko tlumacza. nie mowie tez o darze nauczania, bo to inna
sprawa.
@Kostek, najpierw kielbasa jako powtorzenie, a potem arkusze w jak najwiekszej ilosci az do
samej matury. aksjomat jako zestaw arkuszy jest OK, polecic rowniez moge pazdro.
6 kwi 21:46
Kostek: pazdro

to chyba są podręczniki tak
6 kwi 21:48
6 kwi 23:01
Kostek: @Dominik dziękuję
6 kwi 23:04
Dominik: przykladowe zadanko stamtad: wiadomo, ze pole trojkata mozna wyrazic wzorem P = a2 − (b −
c)2. obliczyc kosinus kata naprzeciw boku o dlugosci a. zadanie ponoc za 7pkt, az mi sie
wierzyc nie chce. wszyscy mi mowia ze zadanie jest trudne, a wg mnie niesamowicie banalne.
6 kwi 23:09