topologia
Basia: hej czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć, bo rozwiązuje zadani i sie zacinam, nie wiem w ogóle czy
w dobrym kierunku ide, a więc należy udowodnic ze int(A)=A
rozpisałam to w następujący sposób:
int A=X \ cl(X\A)= X \ X \int (X\A)= int (X\A)= X \ cl (X \ X \ A)=X\ clA=X\X int(X\A) i
poprłnam gdzieś błąd, ponieważ ciągle zataczam koło i nie wiem czy należy użyc jakiegoś wzoru?
bardzo bym prosiła o pomoc
6 kwi 16:20
Basia: prosze
6 kwi 16:54
ff: czy A jest otwarty ? bo chyba tylko wtedy to zachodzi
ogólnie int A ⊂ A
jeżeli A jest otwarty to X\A jest domknięty i cl(X\A) = X\A
int A = X \ cl( X \ A ) = X \ (X \ A) = A
6 kwi 17:19
Basia: i tak samo wtedy będzie z
cl A = X \ int( X \ A) = X \ ( X \ A ) = A tak?
6 kwi 17:40