matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potrzebuje wyciągnąć niewymierność z mianownika
spirner:
x=12/(3+2√3) jak by można było to tak krok po kroku
6 kwi 16:11
dero2005:
12
3−2
√
3
36 − 24
√
3
*
=
=
3+2
√
3
3−2
√
3
9−12
−3(8
√
3
− 12)
=
= 8
√
3
− 12
−3
6 kwi 16:18
spirner:
dzieki
6 kwi 16:21