Matura to bzdura
Kipic: Joke
Dana jest funkcja f(x) = cos
2x−sinxlsinxl , x∊<−2π;2π> ,
a) narysuj wykres funkcji f(x)
W odpowiedziach jest ze wzor sie przekztalca do takiej postaci :
| | ⎧ | cos2x dla x∊<−π,0>u<2;2π) | |
| f(x) = | ⎩ | 1 dla x∊(−2π,π> u (0,π) |
|
Czy to jest dobrze

Wszystko zapisałem poprawnie wiec bledow w pisowni nie ma

Prosze o pomoc
6 kwi 16:04
use: jak sinx<0 to cos
2x−sinx|sinx|=cos
2x+sin
2x czyli 1
jak sinx≥0 to cos
2x−sinx|sinx|=cos
2x−sin
2x=cos
2x−(1−cos
2x)=2cos
2x−1=cos2x
siemka kipic jak przygotowania
6 kwi 16:09
Kipic: siemka use
ale chodzi mi o to skad sie wzielo : x∊<−π,0>u<2;2π) skad to 2

przeciez nie ma 2 na
wykresie czy zle interpretuje

a tak poza tym ten filmik co kiedys podales z ustnej z angola ciagle mnie przygnebia i narasta
mnei swiadomosc ze jej nie zdam wiec musze siegnac po jakier repetytoria i zamiat robic cos
innego to trzepie sobie zadania z matmy

zeby zapomniec o innych przedmiotach na maturze
a u Cb jak przygotowania
6 kwi 16:14
use: spoko, juz sie zaczynam zastanaiwac nad przerobieniem jezyka polskiego ( czyli ogarnąc po
trochu wszystkie lektury zeby "cos tam "wiedziec i te 30% zdobyc ^^ ) a z matmy to juz mi sie
naprawde tak nie chce nic robic juz bym chcial miec to juz za soba bo masakra , dostac wkonxcu
ten arkusz i napisac ile napisac i miec juz spokoj ^^
6 kwi 16:17
Kipic: @use tez chcialbym juz napisac z matmy ale jescze sporo mi zostalo z fizy i angilka i tak samo
jak tobie tez mi sie nie chce robic zadan zwlaszcza ze np natrafie na takie jak to
x∊<−π,0>u<2;2π) wie ktos skad sie to bierze

Prosze o pomoc
6 kwi 16:19
Dominik: tam jest blad
| | ⎧ | cos2x dla sinx ≥ 0 | |
| f(x) = cos2x − sinxlsinxl = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 1 dla sinx < 0 | |
nierownosci sinx ≥ czy sinx < 0 w przedziale <−2π, 2π> chyba umiesz rozwiazac.
6 kwi 16:20
use: kipic a ty co planujesz studiowac?
6 kwi 16:20
use: ja sie zastanawiam nad matematyka stosowaną tylko nie wiem czy bedzie po tym jakas dobra praca
bo generalnie to po to sie chyba studiuje głównie żeby był z tego chleb ^^
6 kwi 16:22
Dominik: po matematyce jest wiele sciezek kariery. umiejetnosc modelowania matematycznego jest wysoko
ceniona w wielu branzach; zazwyczaj tacy matematycy sie cenia.
6 kwi 16:23
Kipic: no wkoncu jakas bratnia dusza potwierdzila moje rozmyslenia wiec jednak jest blad hehe

tak Dominik zaznaczyc na wykresie umiem

Dzieks
@use automatyka i robotyka albo to co mi technik polecil czyli Mechatronike

no chyba ze sie dowiem o jescze fajniejszym kirunku
6 kwi 16:24
Kipic: odradzam Testy i Arkusze Matura 2013 Poziom rozszerzony matematyka z Operonu to samo sie tyczy
takze Fizyki tu jest tyle bledow ze mozna sie w nich pogubic a Fizyka jest konkretna zwlaszcza
zamiana jednostek albo bledy w formulowaniu zadań np: rzut 250 kg pilka do gory hehe
6 kwi 16:33
use: a ty dominik gdzie celujesz na studia

>>
6 kwi 16:44
Dominik: informatyka, a jak sie nie dostane to matematyka. uniwersytet warszawski.
6 kwi 16:45
use: a czym sie rozni matem,atyka od matematyki stosowanej
6 kwi 16:46
Dominik: poprzegladaj wykaz zajec na danych kierunkach. na UW na studiach II stopnia juz samemu wybiera
sie sobie przedmioty i mozna wybrac te bardziej teoretyczne badz zakresu matematyki
stosowanej.
6 kwi 16:48
6 kwi 16:50
use: tylko dlaczego po matematyce jestes Mgr a po matematyce stosowanej mgr.inż > wolałbym jednak
byc inzynierem matematyki
6 kwi 16:51
Dominik: rok temu byl prog 84,4 pkt. ten koles na pewno sie dostal.
6 kwi 16:53
Kipic: ale naprawde trezba miec wszystko na rozszerzeniu
6 kwi 16:54
Dominik: @use, zalezy od uczelni. jednak zazwyczaj po kierunkach teoretycznych otrzymuje sie tytul
magistra (wyjatkiem jest bodaj fizyka na PWr). czy magister, czy magister inzynier − nie ma to
ZADNEGO znaczenia. oba tytuly wskazuja na ukonczenie studiow II stopnia.
6 kwi 16:54
Kipic: głupe pytanie skoro jesli przelicznikiem z ozszerzenia tyle jest to podstawa tym bvardziej tyle
nie da
6 kwi 16:55
Kipic: To widze Dominik ze jestes rzeznikiem w tych klockach
6 kwi 16:55
use: czy ja wiem czy nie ma, inzynier to inzynier
6 kwi 16:56
6 kwi 16:56
6 kwi 16:59
Dominik: dzieki wielkie, na pewno sie przyda. tobie rowniez zycze powodzenia, bys sie na te polibude
dostal.
6 kwi 17:00
6 kwi 17:00
Kipic: dzięks ,oby
6 kwi 17:02
Kipic: ale jedna grupa ma lipe tak pozno konczy ze na silke nie bedzie czasu chodzic
6 kwi 17:05
use: daj spokój , jest basen w planie

poza tym na siłke nie chodzi sie codziennie
6 kwi 17:07
use: i tez kto ci kaze na kazdy wyklad chodzic
6 kwi 17:08
Kipic: to zalezy jaki plan treninogwy sie ma i czy sie koksi na wzystkie partie miesni

bo wiekoszsc
klate i brzuch wiec wystarcza 3 dni w tygodniu
6 kwi 17:08
use: ja tam olewam silke jakbym sie dostal na studia to zapisalbym sie do jakiejs sekscji ju−jitsu a
nie tam silka ..
6 kwi 17:09
Kipic: @use nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze jak pojde na ta politechnike to bede chodzic na
wszystko chociaz teraz sobie mysle ze nie . Bo jak nie bede chodzic to pewnie nie podolam i
odpadne szybko
6 kwi 17:10
use: kurde stary inni dają rade to czemu ty masz nie podołać trzeba tylko sciskac zwieracze i tyle
6 kwi 17:11
Kipic: @use kazdy ma swoje upodobania jeden woli sie umiec bic drugi woli miec duza sile co prawda
koks ma latwiej bo chodzi i zawsze to samo podnies cizar opusc ciezar i tak w kolka i licznie
powtorzn ze zintegrowanym oddechem zas w sportach walki technika
6 kwi 17:11
use: generalnie nie chodziloby mi o walke jako tako ( wiadomo ze to tez sie przydaje ) jednak
glownym celem jest ogolnyrozwoj ciala ( bo miesnie tez rosna z takich treningoiw ) poza tym
jest to o wiele ciekawsze od samej silowni i taki wysilek poprawia samopoczucie glownie
dlatego chcialbym cos takiego robic zgodnie z zasada w zdrowym ciele zdrowy duch

tak na
marginesie duże miesnie wcale mi sie nie podobaja i nie chcialbym nigdy byc jakims "koksem "
6 kwi 17:14
use: pozatym wole sie potarzać po macie i posiłowac z kims w sparingu niz wykonywac setki nudnych
ruchów na silowni
6 kwi 17:16
Kipic: ale to zalezy co kto ma na mysli piszac koks w sumie chodzilo mi o dosyc sporo rozbudowane
miesnie (zwlaszcza tricepsy i przedramienie) ale oczywiscie nie ze sterydow tylko z dobrej
diety

Ale zgodze sie z tym ze dzieki sportom walki czlowiek sie lepiej czuje bo jak ja musialem
ciagle podnosic te ciezary i to dosyc przez dlugi okres czasu bo zamiat sie uczyc to po szkole
na silownie chodzilem to zA dobrze sie nie czulem bo ciagle to amo trzeba jesc no i przede
wszytskim to uczucie checi podnoszenia ciezarow przeraza

jak przestalem chodzic normalnei
dziala jak narkotyk
6 kwi 17:18
use: no nic chlasne sobie maturke chcesz screeena ? mam ciekawy arkusz ^^
6 kwi 17:21
Kipic: poprosze

(a mialem isc ogladac 4 pancernych i szariczka kurde ech ten Gustlik koks jeden zginacz gwodzi
i rozrywacz ubran o nadludzkiej sile tylko skad ta sila miala sie wziasc jak on wcale nie
lepiej mial rozbudowane miesnie niz Janek,chyba przez wielkosc zrobili z niego koksa) a takie
moje przemyslenia musialem to napisac chociaz nie chcialem :"
wole sobie arkusz chlasnac
6 kwi 17:24
use: ok tylko zrobie screeny Podaj maila to ci wysle
6 kwi 17:25
Kipic: woterek1994@onet.pl
6 kwi 17:26
use: juz wysylam chwilka
6 kwi 17:28
Kipic: ok czekam
6 kwi 17:30
use: ok poszlo
6 kwi 17:32
Kipic: Dzieki mam
6 kwi 17:34
Kipic: hehe Aksjomat mam taka ksiazke tylko 2013
6 kwi 17:35
use: to masz te zadania ^^ ?
6 kwi 17:36
Kipic: te nie
6 kwi 17:36
use: no nic to ja sie zabieram ( pozniej ci podesle odpowiedzi oka )
6 kwi 17:37
Kipic: dobra bede czekac na te odpowiedzi
z góry dzieki
6 kwi 17:37