objetosc i pole bryly
mastaher: romb o dluzszej przekatnej rownej 12cm i kacie ostrym 60 stopni obraca sie wokol krotszej
przekatnej. Oblicz objetosc i pole powierzchni calkowitej bryly wyznaczonej w ten sposob w
przestrzeni.
6 kwi 15:59
Tomek:

α=30
o
H=2
√3
Pp=pi*r
2
r=6
h(bryły) =2H
l
2=H
2+r
2
wylicz i podstaw do wzoru
6 kwi 16:40
mastaher: moglbys podac wzor na objetosc ? Na pole powierzchni to ten Pi*r2?
6 kwi 16:53
mastaher: bardzo mi zalezy na rozwiazaniu a nie bardzo rozumie. Prosze o pomoc
6 kwi 16:59
4242:
9 maj 21:34