matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
xD:
Dany jest wielomian W(x)= x
3
− 2x
2
+ 4x −5. Wyznacz wielomian G(x)= W(x+2) i sprawdź czy liczba 1 jest jego pierwiastkiem.
6 kwi 15:57
PuRXUTM:
po prostu wszędzie gdzie masz x wpisujesz x+2 G(x)=(x+2)
3
−2(x+2)
2
+4(x+2)−5 dokończ
6 kwi 16:00