matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie wykładnicze
Runcorn:
Rozwiąż równanie: 9
(
x+1/2) + 9
−
x=4 Próbowałem to rozwiązać parametrem i deltą, a także z wywalaniem przed nawias, ale niezbyt mi wychodziło. W odpowiedziach jest: x=−1/2 v x=0
6 kwi 14:39