matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wspolrzedne wierzcholkow rownolegloboku
sassetkaaa:
Punkty P, Q, R są kolejno środkami boków AB, BC i CD równoległoboku ABCD . Wyznacz współrzędne wierzchołków równoległoboku, jeżeli , wektor AB=[9,5], punkty Q=(8,4), R=(
9
2
,
11
2
)
6 kwi 14:30