oblicz ile cm3 soli kapielowej
marcing: oblicz ile cm3 soli kąpielowej zmiesci sie w pudełku w kształcie graniastosłupa którego
podstawą jest trójkat prostokatny o przyprostokatnych dugosci 3 i 4 . wysokosc pudełka jest
rowna 10 cm .
zad 2. w ostorsłupie prawidłowym trujkatnym sciana boczna jest nachylona do płaszczyzny pod
katem 60stopni krawedz podstawy ma długosc 6 . oblicz wysokosc ostrosłupa
6 kwi 14:08
marcing: prosze o pomoc
6 kwi 14:20
marcing: ?
6 kwi 15:19
6 kwi 15:21
dero2005:

a = 3
b = 4
h = 10
V = P
p*h = 60 cm
3
6 kwi 15:29
FrozenSand:

z 2
a=6
wysokosc podstawy = hp =
a√32 = ...
AB =
13 hp = u{3}
AB = x
BC = x
√3 = H = 3
z 1
H = 10
Pp =
3*42 = ...
V= Pp * H = 6 * 10 = ... cm
3
6 kwi 15:42
marcing: wielkie dzięki . za tdzien mam egzamin i dostep do telefonu wtedy by mi sie pomoc przydała

jeszcze raz dziekuje bardzo
6 kwi 16:27