matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
Kasia:
Wykaż, że jeżeli dwa kąty wpisane w okrąg są oparte na tym samym łuku, to mają równe miary.
6 kwi 13:30
Mila:
β − kąt środkowy α,δ,− kąty wpisane oparte na tym samym łuku
1
α=
β jako wpisany oparty na tym samym łuku co środkowy β
2
1
δ=
β jako wpisany oparty na tym samym łuku co środkowy β⇔
2
α=δ cnw
6 kwi 19:38