matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Black_Batty:
rozwiąż równanie tgx=sinx
6 kwi 12:51
Dominik:
sinx
= sinx
cosx
sinx = sinxcosx sinx(1 − cosx) = 0 sinx = 0 ∨ 1 − cosx = 0
6 kwi 12:52
Kaja:
i jeszcze założenie x≠
π
2
+kπ, gdzie k∊C
6 kwi 13:03
Black_Batty:
dziękuję
6 kwi 13:47