matematykaszkolna.pl
matura ustna to bzdura Kipic: Wiem że nie na temat ale może ktoś wiedzieć Jak najlepiej sie przygotować do matury ustnej z angielskiego alboogólnie z angielskiego jakieś epetytorium kupić jakieś dodatkowe książki , kursy
6 kwi 09:45
Lama: Najważniejsze to ogarnij 3 podstawowe czasy present simple past simple i continusa czasowniki nieregularne,podstawowe zwroty jak napisać list pocztówkę ogłoszenie zaproszenie i ucz się słówek ,najlepiej poczytać mange po angielsku czy włączyć sobie teledysk z lyrics i tłumaczenie do tego,musisz wybrać coś co bedzie ci sprawiać przyjemność a nie głupie ślęczenie i powtarzanie w kółko jednego słówka 10 razy xd .
6 kwi 10:12
Lama: dzięki za pomoc z rombem xd
6 kwi 10:14
Kipic: dzieki a jakies repetytoria
6 kwi 10:33
alfa i omega: ja mam repetytorium maturalne longmana, i nawet dobre, są wszystkie części tematyczne omówione (dom, praca, zdrowie itd.), wszystkie rodzaje tych długich i krótkich wypowiedzi, poźniej ładnie wszystkie czasy podsumowane, i jest dużo tych przykładowych zestawów maturalnych
6 kwi 11:00
Kipic: dzieki a o ustnej tam cs jest czy jakas inna ksiazka od ustnej lepsza
6 kwi 12:50
Dominik: kazdy zdaje mature ustna, nie przejmuj sie i ucz sie matmy
6 kwi 12:51
bezendu: co do nauki angielskiego to polecam tą stronkę http://www.ang.pl/
6 kwi 12:53
Kipic: @Dominik no tak ale troche lipnie by bylo nie zdac ustnej z angola skoro sie pisze rozszerzenie z matmy i fizeemotka
6 kwi 12:55
alfa i omega: no jest o ustnej, cały opis tych zadań, przydatne zwroty i do kazdego działu taki arkusz z zadaniami z ustnej. Czy jest jakaś inna lepsza książka to nie wiem bo nie mam porównania, może spytaj jakiegoś nauczyciela to Ci lepiej doradzi
6 kwi 12:56
Kipic: dobra dzieki za rady
6 kwi 12:59
Dominik: nikt cie nie obleje z ustnej. jak bedzie bardzo zle to dadza ci minimum pkt, zeby oblac musialbys siedziec cicho albo mowic w innym jezyku...
6 kwi 13:05
Kipic: obyś Dominik miał racje
6 kwi 13:08