oblicz zadanie
Iza: 1.PROSTA L ma równanie: 2x−5y+3=0. Jeśli punkt A=(−2,b) należy do prostej L, to
A.b=−75 B.b=−15 C.b=15 D.b=75
6 kwi 09:42
Kipic: B
6 kwi 09:46
Iza: a obliczenia jakieś?
6 kwi 09:49
Kipic: masz punkt A(−2,b) wiec musisz policzyc b a skoro wiemy ze b jest takze y poniewaz jest to
punkt w ukladzie wspolrzednych i mamy podana prosta do ktorej ten punkt nalezy to podstawiamy
x pod to rownanie wiec jest:
2*(−2)−5y+3=0
6 kwi 09:53
Iza: widzisz dzięki tobie człowiek doznaje olśnienia

dzięki za pomoc^^
6 kwi 09:55
Kipic:
6 kwi 09:59