matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wspolczynniki a,b,c
ja:
wyznacz współczynniki funkcji kwadratowej a,b,c majac dane punkt P(−2,0) i wierzcholek W(−1,3)
6 kwi 08:16
krystek:
y=a(x−p)
2
+q gdzie W(p,q) ⇒p=−1, q=3
6 kwi 08:40