rozwiąż nierówność
anetkaa: rozwiąż nierówność
4x−x3>0
x3+3xV2−9x−27≤0
5 kwi 20:00
mi: x(4−x2)=0
x=0 v 4−x2=0
−x2=−4
x2=4
x=−2 x=2
5 kwi 20:02
bezendu:
4x−x3>0
−x3+4x>0
−x(x2−4)>0
−x(x−2)(x+2)>0 dokończ
x3+3x2−9x−27≤0
x2(x+3)−9(x+3)≤0
(x+3)(x2−9)≤0
(x−3)(x+3)2≤0 dokończ
5 kwi 20:03
mi: x3 +3x2−9x−27 ≤ 0
(x3 +3x2)−(9x+27) = 0
wyciągasz przed nawias i rozwiązuj
5 kwi 20:04
bezendu: @mi co Ty tworzysz

polecenie jest rozwiąż nierówność
5 kwi 20:04
anetkaa: ale jak dokończyć i o co wogole chodzi w tym działaniu
5 kwi 20:16
5 kwi 20:22
anetkaa: a jakis rysunek jest potrzebny do tego
5 kwi 20:26
bezendu: tak
5 kwi 20:27
anetkaa: a ktos pomoże ja jestem cieka z tego oto zadań i nic nie rozumien
5 kwi 20:27
krystek:

4x−x
3>0
x(2−x)(2+x)>0 wykres
x∊(−
∞,−2)U (0,2)
5 kwi 20:31
anetkaa: a ten drugii probuje i mi nie chce wyjsc pomoze ktos
5 kwi 21:03
krystek:

20:02
x∊(−
∞,3>
5 kwi 21:36
anetkaa:

a tu takie cos
5 kwi 21:44
krystek: −3 jest pierwiastkiem podwójnym i przy najwyższej potedze masz dodatni współczynnik (1x3)
rysujesz od góry
5 kwi 21:47
bezendu:
5 kwi 21:52