matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Niech A,B
naana:
Niech A,B zawiera się w omega. Jeśli P(A)= 0,6, P(B)= 0,2 oraz zdarzenia A i B się wykluczają to: a) P(A\B)=0 b) P(A\B)=0,2 c) P(A\B)=0,6 d) P(A\B)=0,4
5 kwi 19:59
irena_1:
P(A\B)=P(A)−P(A∩B) P(A∩B)=0 P(A\B)=P(A)=0,6
5 kwi 20:45