matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Alicja:
Wiedząc, że liczba sinαcosα=
2
5
, oblicz liczbę b=sinα−cosα
5 kwi 19:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
sinx − cosx = +/−
√
(sinx−cosx)
2
= +/−
√
sin
2
x+cos
2
x −2sinxcosx
= ... idziesz dalej
5 kwi 19:43