delta
basia: Δ=−(−5)2−4*1*(−36)
obliczyc
5 kwi 19:11
ICSP: już stąd mogę powiedzieć zę cos jest nie tak

Ten − przed kwadratem całkowicie nie pasuje
5 kwi 19:12
Ajtek:
Cześć
ICSP 
.
Zgadzam się z Tobą w 100%.
5 kwi 19:14
ICSP: Witaj
Ajtku
5 kwi 19:14
basia: ale ja musze delte wyliczyc
5 kwi 19:18
Ajtek:
Δ=b2−4*a*c
przed b nie ma żadnego minusa.
5 kwi 19:19
mala2:
y=ax2+bx+c
Jaką liczbą jest b w równaniu?
5 kwi 19:21
basia: x3−5x2−36x
musze rozłożyć na czynniki możliwie najniższego stopnia
5 kwi 19:52
bezendu:
x
3−5x
2−36x
x(x
2−5x−36)
Δ=(−5)
2−4*1*(−36)=169
√Δ=13
x(x−9)(x+4)
5 kwi 19:55