matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad.5.
Ulcia0525:
oblicz wspolrzedne punktu przeciecia sie prostej przechodzacej przez punkty A=(−2,4), B=(4,2) z prosta o rownaniu x−2y+5=0
5 kwi 18:10
dero2005:
2−4
a
1
=
= −
1
3
4+2
y
1
= −
1
3
(x +2) +4 = −
1
3
x +
10
3
y =
1
2
x +
5
2
y = y
1
dokończ
5 kwi 18:50