Pilne
Tala: 2. Działka państwa Nowaków ma kształt prostokąta , którego dłuższy bok ma 60 m, a jej pole
powierzchni wynosi 27 arów. Oblicz szerokość tej działki.
5 kwi 18:09
Tala: 3. Wykonaj wskazane działanie:
5 kwi 18:17
Tala: 4. Podaj wzór ogólny ciągu arytmetycznego, jeżeli a2 = −7 i a8 = 11
5 kwi 18:18
zyta: Tala: 2. Działka państwa Nowaków ma kształt prostokąta , którego dłuższy bok ma 60 m, a jej
pole
powierzchni wynosi 27 arów. Oblicz szerokość tej działki.
Dane:
a=60m
P= 27 a= 2700 m
2
Szukane:
b=?
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
P= a*b
b= 45 m
5 kwi 22:15