matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszęo pomoc osobę, która mi pomoże całkiem rozwiązać to zadanie;/
brak:
3
4
1.
−
2x−1
x+2
5 kwi 17:57
bezendu:
Najpierw dziedzina
1
D
f
=R/{−2,
}
2
3(x+2)−4(2x−1)
=0
(2x−1)(x+2)
3(x+2)−4(2x−1)=0 3x+6−8x+4=0 −5x+10=0 −5x=−10 / (−1) 5x=10 /5 x=2 ∊D
5 kwi 19:05