matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
pomocyyyy:
obliczyć Pc V Pb walca o promieniu 3 i przekątnej przekroju osiowego 10 KTOŚ POMORZE
5 kwi 17:57
dero2005:
D = 10 d = 6 h =
√
D
2
− d
2
= P
b
= πdh =
πd
2
P
c
=
+ πdh =
2
πd
2
V =
*h =
4
5 kwi 18:55