matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Maria Janina:
−5=−6a, jak to rozwiązać? można dodać 7 do każdej strony? wtedy wyjdzie 2=a?
5 kwi 17:23
Ratarcia:
podzielić przez −6.
5 kwi 17:26
bezendu:
−6a=−5/ (−1) 6a=5 /6
5
a=
6
5 kwi 17:26