matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż wielomian na czyniki mozliwie najnizszego stopnia
monia:
rozłóż wielomian na czyniki mozliwie najnizszego stopnia x
3
−5x
2
−36 ja zrobilam tak W(x)= x
3
−5x
2
−36 a=1 b= −5 c=−36 Δ=25 {Δ}=5
5−5
x1=
2
x2=5 ale czy jest dobrze
5 kwi 17:08
Patryk:
heheheh raczej nie
5 kwi 17:10
monia:
ale co jest zle
5 kwi 17:13