matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Asia:
Zdarzenia A i B sa zdarzeniami przestrzeni Ω. Wiedzac ze P(A') =1/2 P(A∩B)=1/3 P(A∪B)=2/3. Oblicz P(A), P(B).
5 kwi 16:15
Eta:
P(A)= 1−P(A
'
)=.... P(AUB)= P(A)+P(B)−P(A∩B) ⇒ P(B)=......... Podstaw dane i dokończ......
5 kwi 16:50