Na rysunku obok przedstawiono wykres funkcji f: <-5,5> →R. Cztery rozwiązania ma
natka :

Na rysunku obok przedstawiono wykres funkcji f: <−5,5> →R. Cztery rozwiązania ma równanie:
a) f(x)= 0
b) f(x)=
14
c) f(x)= 1
d) f(x)= 4
5 kwi 16:15
Artur_z_miasta_Neptuna:
narysuj sobie linie ... y=0 ... y=0,25 ... y=1 ... y=4
która linia przecina 4 razy ten wykres
5 kwi 16:26
natka : odpowiedź to jest c) f(x) = 1 ,
5 kwi 16:31
krystek: Tak
5 kwi 16:34
krystek: A poćwiczmy kiedy
a) dwa rozaiązania
b) rozwiązań gdy f(x)=m
5 kwi 16:37
sylwia: jeśli zbiór D jest dziedziną funkcji f(x)= √6−334x, to:
A. −3 ∊ D,
B. −114 ∊ D,
C. 114 ∊ D,
D. 113 ∊ D
17 sie 18:37
5-latek: 6−3,75x≥0 ⇒−3,75x≥−6 ⇒3,75x≤6(pomysl dlaczego zmienilem zwrot nierownosci) wylicz x i dopasuj
odpowiedz.
17 sie 19:22
5-latek: Jeszcze zadaj sobie pytanie. jakie musi byc wyrazenie pod pierwiaskiem?
17 sie 19:24
sylwia: ogolnie mam odp, bo dostaliśmy karte z zadaniami i odpowiedziami ale nie wiem jak mam to
wyliczyc..
17 sie 19:46
mm: Przekątna prostokąta ma długość 10, a obwód każdego z trójkątów, powstałych przez podział
prostokąta, równa się 24. Oblicz obwód i pole tego prostokąta.
17 sie 19:56
Eta:

P(ABCD)=a*b
z treści zadania : a+b+10=24 ⇒
a+b= 14
a
2+b
2=d
2 ⇒ a
2+b
2= 100
a
2+b
2= (a+b)
2−2ab ⇒ 100= 14
2−2ab ⇒ ab=P =.......... dokończ
17 sie 20:17
5-latek: Wyrazenie pod pierwiastkiem musi byc ≥0 jesli zbior D to dziedzina tej funkcji to musimy
wyznaczyc te argumenty(czyli x
sy) tej funkcji dla ktorych ta funkcja ma sens liczbowy.
| | 3 | | 3 | | 3 | |
Wobec tego co wczesnirj napisalem to 6−3, |
| x≥0 to −3 |
| x≥−6 to 3 |
| x≤6(zmienilem |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
| | 6 | |
zwrot nierownosci na przeciwny bo pomnozylem przez liczbe ujemna (−1) x≤ |
| to |
| | | |
| | 3 | |
x≤1 |
| a to mozemy zapisac ze x∊(−∞ 1,6> |
| | 5 | |
Wiec dla wszystkich x
ow z tego przedzialu wyrazenie pod pierwiastkiem ma sens liczbowy
Teraz tak czy −3 nalezy do tego przedzialu? nalezy . Wiec nalezy do dziedziny . czyli
odpowiedz A prawidlowa . SPrawdz pozostale odpowiedzi . Poza tym naucz sie rozwiazywac
nierownosci . Przeciez wwe wczejsniejszy m poscie napisalem CI jak masz to rozwiazac:
17 sie 20:19
Monika :
29 lis 01:22
Hagsgsgvwv: Wykres funkcji g(x) =2x+4można otrzymać przesówając wykres funkcji f(×)=2x+2
A.o 1 jednostkę w lewo
B.o 2 jednostki w lewo
C.o 2 jednostki w prawo
D.o 4 jednostki w prawo
9 maj 16:39
janek191:

g(x) = 2 x + 4 = 2*( x + 2) oraz f(x) = 2*(x + 1)
g(x) = 2*(( x + 1 ) + 1)
Odp. A
9 maj 16:50