pliss niech ktoś mi wytlumaczy
leeo: wyprowadz t1 z wzoru a= t1−t2t1
i
rw z l=∑rZ+rW
5 kwi 15:40
Krzysiek: | | t1−t2 | |
Masz tak a= |
| pomnozymy przez t1 obie strony rownania zeby sie pozbyc |
| | t1 | |
mianownika i dostaniemy
a*t
1=t
1−t
2−−−−−−−−− teraz na lewo t
1 zeby byly niewiadone na jednej stronie i dostaniesz
at
1−t
1=−t
2−−−−−−−−−−− teraz po lewej t
1 przed nawias i dostaniesz t
1(a−1)=−t
2 to
Podobnie zrob 2 przyklad
5 kwi 16:57
leeo: dziekuje, 2gie zrobiłam w ten sposob, czy może ktos to sprawdzic?
l=∑rZ+rW |razy (rZ+rW)
l(rZ+rW)=∑ |:l
Rz+rw= ∑l
∑l=rz+rw
∑l − rw=rz
rw=rz+ ∑l
5 kwi 18:31