matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja z wartością bezwzględną
martyna:
16−x
4
Dana jest funkcja f(x) = |
|
4+x
2
a) sporządź wykres funkcji f b) w zależności od parametru m wyznacz liczbę rozwiązań f(x)=m czy ktoś jest w stanie pomóc mi to uprościć ? bardzo bym prosiła o pomoc
5 kwi 15:30
martyna:
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=24&t=48141
ok już mam tutaj odpowiedź. wklejam to bo może ise to komuś przydać.
5 kwi 15:40