matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie
Kwadrat:
2
Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej l:y=
x−3 i przechodzącej przez punkt
3
P(4,1).
5 kwi 13:26
krystek:
Tych zadań na forum jes multum!
5 kwi 13:26
aniabb:
3
y= −
x +b
2
3
1= −
*4 +b ⇒b=7
2
3
y= −
x +7
2
5 kwi 13:28