Dana jest funkcja f(x) = 2x+2. Naszkicuj wykes funkcji g(x) = - f(x) i h(x) =
Kasia: Dana jest funkcja f(x) = 2x+2. Naszkicuj wykes funkcji g(x) = − f(x) i h(x) = f(x−4). Oblicz
pole obszaru ograniczonego osia OX i wykesami funkcji g i h.
5 kwi 13:05
krystek: h(x)=2(x−4)+2=
g(x)=−(2x−2)=..
5 kwi 13:25
Kasia: h(x) = 2x−6
g(x)= −2x+2
f(x)= 2x + 2
po zrobieniu rysunku pole obszaru ograniczonego osia OX i wykesami funkcji g i h nie zgadza
się z odpowiedzią , odpowiedź to P=8
5 kwi 17:32
Krzysiek: g(x)=−f(x) to g(x)=−2x−2 teraz powinno wyjsc
6 kwi 00:09