matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie prostej
izka:
Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkt A= (−1,−4) i prostopadłej do prostej o równaniu −3x+y−4=0
5 kwi 11:08
aniabb:
y= −1/3 x+b −4=1/3 +b b=−4
1
3
y= −1/3 x − 4
1
3
5 kwi 11:11
izka:
dziękuje
5 kwi 11:20