matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc!!!
klaudia ;D:
bryły przedstawione na rysunku są podobne .wiedząc ze objetosc pierwszej bryły jest równa A ,podaj objetosc drugiej bryły ( są trzy podpunkty A B C )
!
4 kwi 22:20
Dominik:
8
a) k =
4
2
b) k =
6
4
c) k =
3
V
1
= k
3
V
2
4 kwi 22:30